Schnitzels met marsalasaus

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 20 minuten

Ingrediënten

  • 50 g rozijnen
  • 1 ½ dl marsala (semi secco Pellegrino)
  • 4 varkensschnitzels, ongepaneerd
  • 50 g boter
  • ½ rode ui 2 el crème fraîche
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • olijfolie
  • peper, zout

Bereiding

  1. Doe de rozijnen en marsala in een kommetje en laat de rozijnen er 20 minuten in wellen.
  2. Bestrooi de varkensschnitzels met zout en versgemalen peper (Je kunt ook kalfsschnitzels gebruiken). Bestrijk dun met 1 el olijfolie. Verhit een grillpan en rooster ze in ca. 8 minuten mooi bruin en net gaar vanbinnen.
  3. Verhit tegelijkertijd 50 g boter in een koekenpan. Snijd ½ rode ui in halve ringen en bak deze ca. 2 minuten. Voeg de marsala met rozijnen toe. Breng het massala-uienmengsel aan de kook en laat het in ca. 2 minuten inkoken tot een licht stroperige saus. Roer de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg de schnitzels op vier voorverwarmde borden en schenk de marsalasaus ernaast. Bestrooi met de peterselie. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen. 

Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

2 Reviews

(5 stemmen)
Rioja Castillo Crianza Tempranillo 75CL

2 Reviews

(32 stemmen)
9.99

11 Reviews

(272 stemmen)
6.99
3.99