Geroosterde wintergroenten met rozemarijn

inspiration-image

Recept

Bijgerecht - 4 personen - 1 uur

 Ingrediënten

  • 2 winterwortels, in staafjes van 5 cm
  • 2 pastinaken, in staafjes van 5 cm
  • 1 kleine koolraap, in staafjes van 5 cm
  • 6 sjalotjes, gepeld en in kwarten
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 3 takjes verse rozemarijn, naaldjes
  • fijngesnipperd (= 2 eetlepels)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zeezout
  • 4 sappig gebakken (Toscaanse) braadworsten
  • grote braadslede (25 bij 35 cm) 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C*. Meng in de braadslede de wortel, pastinaak, koolraap, sjalot, knoflook en rozemarijnnaaldjes. Schep de olijfolie erdoor. Bak de groenten in ca. 40 minuten gaar in de oven, schep ze halverwege even om.
  2. Haal de geroosterde groenten uit de oven en bestrooi met zeezout. Serveer met de braadworsten.

Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

4 Reviews

(1 stem)
Mooi Fonteyn Steen 75CL

3 Reviews

(33 stemmen)
8.49
(20 stemmen)
12.99

4 Reviews

(37 stemmen)
14.99

1 Review

(72 stemmen)
19.99