Zoete aardappelsoep met gamba's

inspiration-image

Recept

Voorgerecht - 4 personen - 35 minuten

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 geperste knoflookteentjes
  • 150 g knolselderij
  • 150 g zoete aardappel
  • 150 g winterwortel
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 flesje kookroom (à 250 ml)
  • 100 g rauwe gamba’s
  • 1 el bieslook, fijngeknipt

Bereiding

  1. Verhit de boter in een soeppan. Fruit de ui en knoflookteentjes ca. 3 minuten op zacht vuur, zodat ze niet bruin worden. Voeg de knolselderij, zoete aardappel en winterwortel (alle groenten geschild en in blokjes) toe en bak even mee. Voeg dan ¾ liter water, het laurierblad, de takjes verse tijm en de groentebouillontabletten toe en laat de soep ca. 20 minuten zachtjes koken totdat alles gaar is.
  2. Roer er het flesje kookroom door en pureer de soep met een staafmixer. Rooster intussen de gamba’s (schoongemaakt, met staartje) in een droge koekenpan met antiaanbaklaag totdat ze lichtroze kleuren.
  3. Schep de soep in vier diepe borden. Leg de gamba’s in het midden. Bestrooi met de bieslook.

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

7 Reviews

(47 stemmen)
10.59

1 Review

(46 stemmen)
17.49