Linzensalade met geroosterde pompoen en hazelnoten

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 25 minuten + 30 minuten baktijd

Ingrediënten 

  • 1 flespompoen (van ca. 500 g)
  • 3 el olijfolie
  • ½ tl gemalen koriander
  • ½ tl gemalen komijn
  • 50 g witte hazelnoten
  • 1 rode ui, gehalveerd en in ringen
  • 2 blikken linzen (à 400 g, uitgelekt)*
  • 5 el olijfolie
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 1 geperst knoflookteentje
  • zout, peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de flespompoen goed met water en snijd deze in plakken van ca. 3 cm dik. Verwijder de zaden. Roer in een kommetje de olijfolie, koriander, gemalen komijn, zout en versgemalen peper. Smeer de pompoen hiermee in. Leg op een bakplaat, bekleed met bakpapier, en bak de pompoen ca. 30 minuten tot de randjes bruin kleuren.
  2. Rooster de witte hazelnoten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag lichtbruin en knapperig. Laat ze afkoelen en hak ze in grove stukken.
  3. Schep de ui en de linzen* door elkaar. Maak een dressing van de olijfolie, witte balsamicoazijn, verse tijmblaadjes, het knoflookteentje en zout en peper. Schep door het linzenmengsel. Doe de linzen in een lage schaal.
  4. Drapeer de plakken pompoen erop en strooi de gehakte hazelnoten erover. Lekker met geroosterd brood.

* De salade is ook lekker met witte bonen (2 blikken à 400 g, uitgelekt en afgespoeld) in plaats van linzen.

Tip: bij veel supermarkten en groenteboeren vind je in de herfst voorgesneden pompoen die zo de oven in kan.

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

2 Reviews

(27 stemmen)
10.59

1 Review

(51 stemmen)
10.49
(4 stemmen)
Vina Temprana Old Vines Tempranillo 75CL