Skip to main content

Recept


Vegan: Linzensalade met geroosterde pompoen en hazelnoten

Linzensalade
Linzensalade

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 25 minuten + 30 minuten baktijd

Ingrediënten 

  • 1 flespompoen (van ca. 500 g)
  • 3 el olijfolie
  • ½ tl gemalen koriander
  • ½ tl gemalen komijn
  • 50 g witte hazelnoten
  • 1 rode ui, gehalveerd en in ringen
  • 2 blikken linzen (à 400 g, uitgelekt)*
  • 5 el olijfolie
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 1 geperst knoflookteentje
  • zout, peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de flespompoen goed met water en snijd deze in plakken van ca. 3 cm dik. Verwijder de zaden. Roer in een kommetje de olijfolie, koriander, gemalen komijn, zout en versgemalen peper. Smeer de pompoen hiermee in. Leg op een bakplaat, bekleed met bakpapier, en bak de pompoen ca. 30 minuten tot de randjes bruin kleuren.
  2. Rooster de witte hazelnoten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag lichtbruin en knapperig. Laat ze afkoelen en hak ze in grove stukken.
  3. Schep de ui en de linzen* door elkaar. Maak een dressing van de olijfolie, witte balsamicoazijn, verse tijmblaadjes, het knoflookteentje en zout en peper. Schep door het linzenmengsel. Doe de linzen in een lage schaal.
  4. Drapeer de plakken pompoen erop en strooi de gehakte hazelnoten erover. Lekker met geroosterd brood.

* De salade is ook lekker met witte bonen (2 blikken à 400 g, uitgelekt en afgespoeld) in plaats van linzen.

Tip: bij veel supermarkten en groenteboeren vind je in de herfst voorgesneden pompoen die zo de oven in kan.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.