Gnocchi met zoete aardappel, spekjes en salie

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg geschilde zoete aardappel (verkrijgbaar bij grotere supermarkt)  
  • 8 blaadjes salie in reepjes
  • 50 g gezouten roomboter
  • 250 g spekreepjes
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 pak gnocchi di patate (à 500 g)
  • 100 g Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Snijd de geschilde zoete aardappel in blokjes van 2 cm en kook ze in weinig water met zout in ca. 5 minuten gaar. Laat uitlekken in een vergiet.
  2. Snijd intussen de blaadjes salie in reepjes. Smelt in een steelpan de gezouten roomboter. Haal van het vuur en roer de salie erdoor.
  3. Verhit intussen een grote droge koekenpan tot hij heet is. Bak hierin de spekreepjes bruin en krokant. Voeg de bosuitjes (in ringetjes) toe en bak ca. 1 minuut mee.
  4. Kook de gnocchi  in 4 à 5 minuten beetgaar (als de gnocchi bovendrijven zijn ze gaar). Giet af en schep de zoete aardappel en het spekmengsel erdoor.
  5. Verdeel het gerecht over vier borden en schenk de warme salieboter erover. Bestrooi met de Parmezaanse kaas (geschaafd). Lekker met een salade met tomaat.