Hartige taart met broccoli en gele paprika

inspiration-image

Recept

Voorgerecht (8 personen)- hoofdgerecht (6 personen) - borrelhapje (12 personen) - 20 min + 40 min oventijd

 Ingrediënten

  • 6 plakjes deeg voor hartige taart (Koopmans, diepvries, AH)
  • 500 g broccoli, in zeer kleine roosjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 gele paprika, heel fijn gesnipperd
  • 4 eieren
  • 1 bekertje slagroom (125 ml)
  • 1 theelepel zachte paprikapoeder
  • 1 pakje rauwe ham (145 g), in kleine stukjes
  • ingevette quichevorm of lage taartvorm (f 26 cm)
  • deegroller, huishoudfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C*.
  2. Spreid de deegplakjes uit en laat ze ontdooien. Stapel de plakjes en rol ze met de deegroller uit tot een cirkel die ca. 2 cm groter is dan de taartvorm. Dit gaat makkelijk als je voordat je gaat rollen, op en onder de deegplakjes een vel huishoudfolie legt. Doe het deeg in de vorm, druk het aan en verwijder overhangend deeg.
  3. Breng water met zout aan de kook en kook de broccoli in ca. 3 minuten beetgaar. Laat uitlekken en spoel af onder koud water. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de sjalot en gele paprika ca. 4 minuten.
  4. Klop de eieren los met de slagroom en paprikapoeder. Verdeel de rauwe ham, broccoli en het sjalotpaprikamengsel over de deegbodem. Schenk het eimengsel erover. Bak de taart de eerste 10 minuten op 200 °C*. Draai de oventemperatuur vervolgens terug naar 180 °C*. Bak de taart daarna in ca. 30 minuten gaar en lichtbruin.

Lekker erbij: een veldslasalade met peer, pijnboompitten en kwarteleitjes.

Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

Mommessin Cuvée Saint Pierre Chard. 75CL

2 Reviews

(32 stemmen)
3.59 p. fles
Inycon Chardonnay 75CL

3 Reviews

(11 stemmen)
9.99