Recept
Spicy chicken op pitabroodje met raita (gekruide yoghurt)

Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 35 minuten
Ingrediënten spicy chicken
- 500 g kipfilet in reepjes
- 3 el olijfolie
- 1 el ‘5 spices’ kruidenpoeder
- 1 el honing
- 1 tl paprikapoeder
- ½ rode peper, fijngesneden en zonder zaadjes
- zout, versgemalen peper
- 4 pitabroodjes
Ingrediënten raita (deze kun je vooruit maken)
- 250 ml Griekse yogurt
- ½ komkommer, zonder zaadlijst en geraspt
- 2 el verse munt, fijngesneden
- 2 el verse koriander, fijngesneden
- ½ knoflookteen, geperst
- 1 tl gemalen kummel
- ½ tl gemalen foelie
- zout, versgemalen peper
Bereiding
- Meng de kipfiletreepjes met de olijfolie, 5 spices kruiden, honing, paprikapoeder, rode peper, zout en peper. Zet 10 minuten apart om te marineren.
- Meng voor de raita de yoghurt met de komkommer (goed uitgelekt), de munt, de koriander, de knoflook de kummel en de foelie. Breng op smaak met peper en zout. Zet de raita afgedekt in de koelkast.
- Verwarm een koekenpan en bak hierin in 10 minuten de gemarineerde kipfilet goudbruin en gaar.
- Rooster de pitabroodjes in de broodrooster en snijd ze open.
- Vul de pitabroodjes met de kipfilet en serveer met de raita.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).