Spicy chicken op pitabroodje met raita (gekruide yoghurt)

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 35 minuten

Ingrediënten spicy chicken

  • 500 g kipfilet in reepjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 el ‘5 spices’ kruidenpoeder
  • 1 el honing
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ rode peper, fijngesneden en zonder zaadjes
  • zout, versgemalen peper
  • 4 pitabroodjes

 Ingrediënten raita (deze kun je vooruit maken)

  • 250 ml Griekse yogurt
  • ½ komkommer, zonder zaadlijst en geraspt
  • 2 el verse munt, fijngesneden
  • 2 el verse koriander, fijngesneden
  • ½ knoflookteen, geperst
  • 1 tl gemalen kummel
  • ½ tl gemalen foelie
  • zout, versgemalen peper

Bereiding

  1. Meng de kipfiletreepjes met de olijfolie, 5 spices kruiden, honing, paprikapoeder, rode peper, zout en peper. Zet 10 minuten apart om te marineren. 
  2. Meng voor de raita de yoghurt met de komkommer (goed uitgelekt), de munt, de  koriander, de knoflook de kummel en de  foelie. Breng op smaak met peper en zout. Zet de raita afgedekt in de koelkast. 
  3. Verwarm een koekenpan en bak hierin in 10 minuten de gemarineerde kipfilet goudbruin en gaar. 
  4. Rooster de pitabroodjes in de broodrooster en snijd ze open. 
  5. Vul de pitabroodjes met de kipfilet en serveer met de raita.

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.