Skip to main content

Recept:


Tarte tatin van rode ui met magor

Tarte tatin van rode ui
Tarte tatin van rode ui

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 30 minuten + 15 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 7 à 8 el magorkaas
  • 7 rode uien, in dunne ringen gesneden
  • 3 sjalotten, in dunne ringen gesneden
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el gembersiroop/saus
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 steranijs
  • 5 plakken bladerdeeg, vellen ontdooid
  • zout, versgemalen peper
  • extra: taartvorm (met rand van 2 cm)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de taartvorm in met boter.
  2. Haal alvast de magor uit de koelkast.
  3. Smelt de rest van de boter in een pan en bak hierin de rode ui en de sjalotten op een zacht vuurtje glazig. Voeg balsamicoazijn, de gembersiroop, suiker en steranijs toe en breng op smaak met zout en peper. Laat 15 minuten op zacht vuur sudderen.
  4. Haal de steranijs eruit en verdeel het uimengsel over de taartbodem.
  5. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol deze uit tot één groot vel. Bedek het mengsel met het deeg en bak 15 minuten in de oven.
  6. Haal de tarte tatin uit de oven en snijd met een mes langs de rand om de taart los te krijgen. Leg een bord met de onderkant naar boven op de tarte tatin en keer samen met de taart om, zodat de uien nu aan de bovenkant te zien zijn. Verdeel de zacht geworden de magor over de taart.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.