Kipreepjes in paddenstoelenroomsaus

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 25 minuten

Ingrediënten

  • 500 g biologische kipfilet
  • 50 g boter
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 uitgeperste knoflookteen
  • 250 g champignons in plakjes
  • 1dl witte wijn
  • 1 el bloem
  • ¼ l slagroom
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 1 tl citroenrasp
  • zout en peper
  • 1 el fijngehakte peterselie

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Verhit de boter in een grote koekenpan. Bak de kipfilet rondom gaar. Schep ze uit de pan en bestrooi met zout, versgemalen peper en de tijm. Houd ze warm.
  2. Voeg aan het achtergebleven bakvet de ui, knoflook en champignons in plakjes toe. Bak tot het vocht verdampt is. Voeg de witte wijn en bloem toe en roer de aanbaksels los. Voeg de slagroom toe en warm mee tot een mooie saus ontstaat. Breng op smaak met het bouillonpoeder, citroenrasp, zout en peper.
  3. Verdeel de kipfilet over 4 borden en schenk de saus erover. Bestrooi met fijngehakte peterselie. Lekker met witte rijst en doperwten en met plakjes gestoofde winterwortel.

Dit recept komt uit de Proef! januari/maart 2013
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

2 Reviews

(29 stemmen)
Montenay Reserve Chardonnay Viognier 75CL
(100 stemmen)
op=op
Van Loveren Chardonnay 75CL

5 Reviews

(203 stemmen)
op=op
13.99

Kaarthouders


6.99

4 Reviews

(29 stemmen)
6.79

7 Reviews

(47 stemmen)
10.59

1 Review

(46 stemmen)
17.49

Kaarthouders


15.74