Skip to main content

Recept:


Waterkerssalade met asperges en kwartelei - paasgerecht

Waterkerssalade met asperges en kwartelei
Waterkerssalade met asperges en kwartelei

Recept

Voorgerecht - 4 personen - 15 minuten

Ingrediënten

  • 100 g groene aspergetips
  • 12 kwarteleitjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 el witte-wijnazijn
  • 1 tl dragonmosterd
  • 1 tl sinaasappelrasp
  • 75 g waterkers
  • zwarte Griekse olijven

Bereiding

  1. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak de groene aspergetips 3 minuten tot ze lichtbruin zijn.
  2. Kook intussen de kwarteleitjes in 4 à 5 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel de eitjes en halveer ze in de lengte.
  3. Roer in een kommetje een dressing van de olijfolie, de witte-wijnazijn, de dragonmosterd, de sinaasappelrasp, zout en versgemalen peper.
  4. Verdeel de waterkers over vier borden. Leg de asperges en kwarteleitjes hierop. Schep de dressing erover. Garneer met een handje vol zwarte Griekse olijven. 

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een VIP membership / klantenkaart.