Aziatische tortilla met peultjes, koriander en rode peper

inspiration-image

Recept

Voorgerecht - 4 personen - 30 minuten

Ingrediënten

  • 150 g broccoliroosjes
  • ½ gegrilde kip
  • 2 el olie
  • 3 bosuitjes, in schuine stukjes gesneden
  • 150 g peultjes
  • 1 rode peper, zonder zaadjes en in halve ringetjes
  • 1 knoflookteen, in plakjes
  • 1 zakje kokoscrème à 50 g (‘santen’)
  • 2 el gembersiroop
  • 8 kleine wraptortilla’s (Albert Heijn/ Gordita)
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes
  • 2 el korianderblaadjes

Bereiding

  1. Kook de broccoliroosjes 1 minuut in een beetje water en zout. Laat uitlekken in een vergiet. Haal van de kip al het kippenvlees van de botjes en verdeel het in mooie draderige stukjes.
  2. Verhit de olie in een wok. Bak de bosuitjes, peultjes, rode peper, knoflookteen en de broccoliroosjes 2 minuten. Voeg de kip en de kokoscrème toe en laat de kokos al roerend oplossen. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en de gembersiroop.
  3. Verwarm intussen de wraptortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel achtereenvolgens op elke tortilla: slablaadjes, het kipmengsel en de geroosterde sesamzaadjes. Verdeel de korianderblaadjes over de tortilla’s en rol ze op. Serveer met een yoghurtsausje met geraspte limoenschil. 

5 Reviews

(18 stemmen)
op=op
8.99
5.75
Fris wit
Fles Doos (6)

4 Reviews

(14 stemmen)
10.99
Fruitig wit
Fles Doos (6)