Skip to main content
0
€ 0.00
Winkelmand Bekijk / wijzig inhoud
Korting
Statiegeld
Transactiekosten
Verzendkosten -
Totaal Producten (0) € 0.00
Onze winkels blijven open tijdens de lockdown.

Recept:


Thaise viskoekjes

Thaise viskoekjes op bord
Thaise viskoekjes op bord

Recept

Borrelhapje - 20 stuks - 50 minuten + 30 minuten wachten  

Ingrediënten

  • 75 g haricots verts, in plakjes
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode peper, zonder zaad en fijngehakt
  • 10 g verse koriander, fijngehakt (incl. steeltjes)
  • 2 verse citroenblaadjes (djeroek peroet), in flinterdunne reepjes (toko)
  • 2 theelepels Thaise vissaus
  • 1 theelepel zout, versgemalen peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 g kipfilet, in blokjes
  • 300 g zalmforelfilet, in blokjes
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 à 2 eetlepels zonnebloemolie om te bakken & keukenmachine met pulsknop

Bereiding

  1. Kook de haricots verts ca. 10 seconden in een steelpan met kokend water. Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken. Doe ze met de rest van de ingrediënten, behalve het ei, in een kom. Laat de smaken minimaal 30 minuten intrekken.
  2. Maal alles in de keukenmachine tot een grove puree, gebruik de pulsknop. Schep het mengsel in een kom en doe het ei erdoor. Vorm met vochtige handen platte koekjes van het ‘deeg’.
  3. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de viskoekjes in porties in ca. 3 à 4 minuten gaar en goudbruin, keer ze halverwege. Lekker erbij: zoete chilisaus of komkommersalsa.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017. Het gerecht is heerlijk voor bij het kerstdiner, er moet alleen nog een lekkere wijn bij. Bekijk het advies over wijn bij het kerstdiner.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.