Thaise viskoekjes

inspiration-image

Recept

Borrelhapje - 20 stuks - 50 minuten + 30 minuten wachten  

Ingrediënten

  • 75 g haricots verts, in plakjes
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode peper, zonder zaad en fijngehakt
  • 10 g verse koriander, fijngehakt (incl. steeltjes)
  • 2 verse citroenblaadjes (djeroek peroet), in flinterdunne reepjes (toko)
  • 2 theelepels Thaise vissaus
  • 1 theelepel zout, versgemalen peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 g kipfilet, in blokjes
  • 300 g zalmforelfilet, in blokjes
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 à 2 eetlepels zonnebloemolie om te bakken & keukenmachine met pulsknop

Bereiding

  1. Kook de haricots verts ca. 10 seconden in een steelpan met kokend water. Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken. Doe ze met de rest van de ingrediënten, behalve het ei, in een kom. Laat de smaken minimaal 30 minuten intrekken.
  2. Maal alles in de keukenmachine tot een grove puree, gebruik de pulsknop. Schep het mengsel in een kom en doe het ei erdoor. Vorm met vochtige handen platte koekjes van het ‘deeg’.
  3. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de viskoekjes in porties in ca. 3 à 4 minuten gaar en goudbruin, keer ze halverwege. Lekker erbij: zoete chilisaus of komkommersalsa.

13 Reviews

(103 stemmen)
11.49

KAART HOUDERS


6.99
Fris wit
Fles Doos (6)