Skip to main content

Recept


Slasoep met zalmcrostini - paasgerecht

Romige slasoep met zalm
Romige slasoep met zalm

Recept

Ingrediënten soep

  • 1 kropsla
  • 1 el boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 grote aardappel, in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 1 dl kookroom
  • zout, versgemalen peper

Bereiding zalmcrostini

  • 8 sneetjes ciabatta
  • ½ bakje mon chou roomkaas
  • 1½ tl mierikswortel
  • zout, versgemalen peper
  • 100 g gerookte zalm
  • takje dille

Bereiding soep

  1. Haal de slabladeren van de kropsla los, was ze en laat in een vergiet uitlekken.
  2. Smelt de boter in een soeppan en bak de ui, de aardappel de stengels bleekselderij 4 minuten. Doe de sla erbij en laat even slinken. Voeg 8 dl water en de kippenbouillontabletten toe en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  3. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Roer er de kookroom door. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Bereiding zalmcrostini

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Smeer de sneetjes ciabatta aan beide zijden in met olijfolie. Leg de sneden brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de  oven in 10 minuten goudbruin en knapperig. 
  2. Meng in een kommetje: de mon chou, mierikswortel, zout en  versgemalen peper. Smeer het op de crostini. Beleg met de gerookte zalm en garneer met een takje dille.   

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een VIP membership / klantenkaart.