Lamsrack met tijmkorst en ratatouille

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht en groentegerecht - 4 personen - 35 minuten

Ingrediënten

  • 3 sneetjes (oud) witbrood zonder korst
  • 30 g pijnboompitten, geroosterd
  • 2 el platte peterselie, fijngehakt
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • 1 knoflookteen, geperst
  • 50 g zachte roomboter
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 el olijfolie
  • 1 lamsrack

Bereiding lamsrack

  1. Maal het witbrood heel fijn in de keukenmachine. Voeg toe: de pijnboompitten, peterselie, tijmblaadjes, knoflook, roomboter en geraspte Parmezaanse kaas. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit in een grote koekenpan de olijfolie. Bestrooi de lamsrack met zout en versgemalen peper. Bak de lamsrack in 2 minuten rondom bruin en haal hem dan uit de pan.
  3. Verdeel het brood-kruidenmengsel over de bovenzijde en druk goed aan. Leg de lamsrack in een braadslede en bak hem in de oven in 15 minuten rosé van binnen. Neem uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat het vlees ca. 5 minuten rusten.
  4. Snijd de lamskoteletjes tussen de botjes uit. Leg ze op een warm bord en schep de ratatouille ernaast. Lekker met tagliatelle. 

Ingrediënten ratatouille

  • 2 el olijfolie
  • 1 courgette
  • 1 aubergine in blokjes
  • 1 groene paprika en 1 rode paprika
  •  1 grote rode ui, gesnipperd
  • 2 grote knoflooktenen, geperst
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 2 el platte peterselie, fijngehakt

Bereiding ratatouille

  1. Verhit de olijfolie in een braadpan. Snijd de courgette en aubergine in blokjes. Snijd de groene paprika en rode paprika in stukjes. Bak alle groenten (courgette, aubergine en paprika) beurtelings per soort in 3 minuten zachtjes lichtbruin, voeg zo nodig tussendoor steeds wat extra olie toe. Doe de groenten over in een kom.
  2. Bak als laatste de rode ui de knoflook 3 minuten in de achtergebleven olie. Voeg alle gebakken groenten en het blik tomatenblokjes toe aan het ui-knoflookmengsel. Breng aan de kook en laat, met de deksel op de pan, 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en bestrooi met de peterselie.

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

Penfolds St Henri 2010 75CL
op=op
Arrogant Frog Cabernet de Cabernet 75CL

3 Reviews

(187 stemmen)
op=op
9.39

Kaarthouders


4.70

5 Reviews

(11 stemmen)
Leonardo Chianti Riserva 75CL

13 Reviews

(87 stemmen)
14.59

4 Reviews

(41 stemmen)
32.99

1 Review

(16 stemmen)
34.39

Kaarthouders


30.95
Chateau Tour Negrier AOC Haut Medoc 75CL