Hartige clafoutis met voorjaarsgroenten

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 20 minuten + 1 uur baktijd

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 3 sjalotjes, in parten
  • 2 tomaten, in stukjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 200 g groene aspergetips, gehalveerd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 3 eieren
  • 125 g bloem
  • 2 el bieslook, fijngeknipt
  • 250 ml melk
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • extra: ingevette quichevorm (doorsnee 24 cm) of ovenschaal

 Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de gerookte spekreepjes uit in ca. 2 minuten. Voeg toe: de sjalotjes, tomaten, bleekselderij, aspergetips en knoflook. Bak de groenten ca. 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Klop met de handmixer de eieren, bloem en bieslook door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Voeg al kloppend de melk toe tot er een glad beslag ontstaat.
  3. Verdeel het groentemengsel en de Parmezaanse kaas over de ingevette quichevorm of ovenschaal. Schenk het beslag erover en bak de clafoutis in ca. 45 minuten gaar en bruin. Neem de clafoutis uit de oven, laat hem afkoelen tot hij lauwwarm is.
  4. Snijd in 4 punten. Lekker met gebakken krieltjes en kropsla. Tip: je kunt de clafoutis ook in kleine punten snijden en serveren als borrelhapje.

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.