Spareribs

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 2 1/2 uur + 1 nacht marineren

Ingrediënten

  • 4 eetlepels chilisaus
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 1/2 kg rauwe spareribs aan één stuk

Bereiding

  1. Roer alle ingrediënten voor de marinade tot een dikke saus. Smeer de spareribs hiermee in. Wrijf goed in en dek de schaal af met plasticfolie. Bewaar de overgebleven marinade. Zet de schaal een nacht in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C*.
  3. Haal de spareribs uit de koelkast en laat ze gedurende ca. 1 uur op kamertemperatuur komen. Verwijder de plasticfolie en doe de spareribs in een ovenschaal.
  4. Dek ze af met aluminiumfolie en braad ze 1 1/2 uur in de oven. Bedruip ze regelmatig met de overgebleven marinade en voeg eventueel een beetje water toe als de marinade dreigt aan te koeken in de schaal.
  5. Verwijder de aluminiumfolie en bak de spareribs nog ca. 30 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Lekker erbij: stokbrood en een salade van witte kool.

Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

op=op
Elévé Syrah Grenache 75CL

2 Reviews

(35 stemmen)
8.79

5 Reviews

(19 stemmen)
9.49