Skip to main content
Je bent hier:

Makreelrilette en tonijnsalade

Makreelrilette en tonijnsalade
Makreelrilette en tonijnsalade

Recept

Borrelhapjes - 4 personen - ca. 25 minuten

Ingrediënten makreelrillette

  • 200 g gerookte makreelfilet
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 el fijngeknipte platte peterselie
  • 1  bosuitje, fijngesneden
  • olijfolie
  • zout, peper
  • stokbrood
  • tuinkers, radijs

Bereiding makreelrilette

  1. Meng in een kom 200 g gerookte makreelfilet, 2 el Griekse yoghurt, 1 el mayonaise en 1 el fijngeknipte platte peterselie tot een smeuïg mengsel. Doe de makreelrillette over in een schaal.
  2. Schep er 1 fijngesneden bosuitje door. Breng op smaak met olijfolie, zout en peper.
  3. Besmeer sneetjes versgebakken stokbrood met de makreelrillette. Garneer met tuinkers en radijs.

Ingrediënten tonijnsalade

  • 1 ei, in kleine stukjes
  • 1 blikje witte tonijn (duurzaam gevangen)
  • 2 el mayonaise
  • 1 el tomatenketchup
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 1 sjalotje, zeer fijn gesneden  
  • 2 el kappertjes
  • 1/3 rode paprika, fijngesneden
  • zout, versgemalen peper
  • stokbrood

Bereiding tonijnsalade

  1. Kook 1 ei in ca. 10 minuten hard, pel en snijd het ei in kleine stukjes.
  2. Laat 1 blikje witte tonijn (duurzaam gevangen) uitlekken in een zeef. Haal de vis uit elkaar en doe in een kom. Voeg toe: 2 el mayonaise, 1 el tomatenketchup, 1 tl Dijonmosterd, 1 zeer fijn gesneden sjalotje, 2 el kappertjes, 1/3 fijngesneden rode paprika en de stukjes hardgekookt ei. Roer goed door elkaar en zet even apart om de smaken te laten intrekken.
  3. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer met brood.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.