Doperwtensoep met Hollandse garnalen

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 20 minuten

Ingrediënten

  • 200 ml groentebouillon, blokje
  • 200 g diepgevroren doperwten*
  • ½ geschilde en fijngesneden komkommer, zonder zaadlijst
  • 1  bosuitje, fijngesneden
  • 1 klein teentje knoflook, uitgeperst 
  • 1 el platte peterselie, fijngehakt
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • 2 el witte wijn (Groot Constantia)
  • 100 g Hollandse garnalen

Bereiding

  1. Verwarm in een pan de groentebouillon, 100 ml water met de doperwten*. Laat dit ca. 8 minuten koken. Voeg hieraan de komkommer, het bosuitje, de knoflook en de platte peterselie toe. Pureer tot een mooie gladde soep en breng op smaak met zout en peper.
  2. Klop de crème fraîche met de  witte wijn tot een dikke room. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm het nog een keer.
  3. Schenk de soep in borden, schep er wat van de room op. Garneer met de garnalen. 

*Je kunt ook verse doperwten gebruiken. Maar deze moeten eerst voorgekookt worden: ca. 10 minuten, bij voorkeur zonder deksel om de groene kleur zo veel mogelijk vast te houden. 

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

5 Reviews

(53 stemmen)
12.39