Aardappelsalade met dragon

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 45 minuten

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 75 g bospeen, geschrapt en in grove stukken
  • dikke plak kalfsfricandeau (vleeswaren)
  • 200 g verse doperwten
  • 3 el mayonaise
  • 2 el kappertjes
  • 1 el fijngeknipte dragon
  • 2 eieren
  • 2 el yogonaise
  • 2 el melk
  • extra: ringvorm (doorsnee 8 cm)

Bereiding

  1. Kook de aardappelen met de bospeen in weinig water met zout in ca. 15 minuten bijna gaar. Doe de aardappel en bospeen over in een vergiet, spoel af met koud stromend water en snijd de aardappel en wortel in kleine stukjes (0,5 x 0,5 cm).
  2. Snijd de plak kalfsfricandeau (vleeswaren) in dobbelstenen en doe ze bij de aardappel en wortel.
  3. Kook de verse doperwten, zonder deksel, in ca. 8 minuten al dente (diepvriesdoperwten kun je wat korter koken: ca. 5 minuten in water dat net tegen de kook aan zit). Doe de erwten over in een zeef en spoel af onder koud stromend water.
  4. Voeg toe aan aardappelmengsel: doperwten, de mayonaise, kappertjes en dragon. Schep door elkaar. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  5. Kook intussen de eieren in ca. 10 minuten hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer in de lengte.
  6. Maak een saus van de yogonaise en melk.
  7. Leg de ringvorm op een plat bord. Vul voor ¼ deel met de aardappelsalade en druk even aan. Leg er het halve ei boven op. Schenk er wat yogonaisesaus over.

6 Reviews

(24 stemmen)
8.69