Spaghetti alla puttanesca met spinazie

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 20 minuten

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 1 grote teen knoflook, fijngesneden 
  • 30 g ansjovisfilet (1 blikje)
  • 1 fijngesneden Spaanse peper, zonder zaadjes
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 100 g grof gesneden zwarte olijven, zonder pit
  • 3 el kappertjes
  • 300 g spaghetti
  • 200 g spinazieblaadjes

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak de knoflook in ca. ½ minuut glazig. Voeg de ansjovisfilet en de peper toe en bak kort mee. Voeg de tomatenblokjes toe en doe er de zwarte olijven bij. Laat de saus ca. 15 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout en peper en voeg op het laatst de kappertjes bij.
  2. Breng intussen ruim water met zout aan de kook. Doe er de spaghetti bij en kook gaar volgens de aanwijzing op het pak. Giet af in een vergiet en voeg toe aan de tomatensaus. Schep door elkaar en roer er op het laatste moment de spinazieblaadjes door. Serveer direct op pastaborden. En besprenkel met nog wat extra olijfolie. 

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

Santa Cecilia Organica Malbec Bonarda 75CL
Niet meer beschikbaar

op=op
Etna Rosso 75CL
Niet meer beschikbaar


6 Reviews

Jaja de Jau Merlot 75CL
Niet meer beschikbaar

Gall & Gall Espana Tempranillo 75CL
Niet meer beschikbaar

op=op
Vin de France Rouge Merlot Carignan 75CL
Niet meer beschikbaar