Hollandse biefstuk met kruidenboter

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 15 minuten + 1 uur opstijven 

Ingrediënten

  • 6 el platte peterselie
  • 4 el bieslook
  • 2 el munt
  • 100 g gezouten zachte roomboter
  • 1  teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 tl worcestersaus
  • 4 kogelbiefstukjes

Bereiding

  1. Snijd heel fijn: de peterselie, bieslook en munt. Doe de zachte roomboter in een kom en prak dit met een vork samen met de fijngesneden kruiden en de uitgeperste knoflook tot een romige pasta. Breng op smaak met zout, veel grove versgemalen peper en de worcestersaus.
  2. Schep de boter op een stuk vershoudfolie, rol op tot een worstje en draai de uiteinden tegengesteld dicht. Leg minimaal 1 uur in de koelkast om te laten opstijven en snijd de boter in plakjes.
  3. Bestrooi de kogelbiefstukjes met ruim zout en peper en bestrijk ze met wat olie. Verhit een grillpan en bak hierin de biefstukjes in circa 6-8 minuten rondom rosé. Verpak de biefstuk in aluminiumfolie en laat ze circa 5 minuten rusten.
  4. Leg het vlees op de borden. Doe er een plakje kruidenboter op. Lekker met chips (bijv. Tyrrells, hand cooked English crisps) en een zomerse salade. 

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

1 Review

(24 stemmen)
op=op
6.49
Soepel rood
Fles Doos (6)

(396 stemmen)
op=op
9.99
Soepel rood
Fles Doos (6)

(32 stemmen)
6.49
Stevig rood
Fles Doos (6)

2 Reviews

(34 stemmen)
16.99
Stevig rood
Fles Doos (6)