Mexicaanse tortilla's

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 1 uur 

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 500 g rundergehakt
  • 6 romatomaten
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • mespunt kruidnagelpoeder
  • 200 g gemengde paddenstoelenmelange, in stukjes
  • 4 grote wraptortilla’s
  • 1 bekertje zure room (125 ml), losgeroerd
  • 1 zakje geraspte belegen kaas (150 g)
  • 1 zakje ijsbergsla, reepjes

Bereiding

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui en de knoflook ca. 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het in ca. 5 minuten rul.
  2. Halveer ondertussen de tomaten overlangs, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe 3/4 van de tomaten, het komijn- en kruidnagelpoeder bij het gehaktmengsel en laat het ca. 15 minuten zachtjes sudderen. Roer de rest van de tomaatstukjes erdoor.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur ca. 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper. 
  4. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe op elke tortilla 1 eetlepel zure room en wat ijsbergsla. Schep in het midden van elke tortilla een deel van het gehaktmengsel, van de gebakken paddenstoelen en wat geraspte kaas. Rol ze op. Serveer met de rest van de ijsbergsla, zure room en geraspte kaas.

Lekker erbij: tortillachips en guacamole

Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

1 Review

(1 stem)
Daisy Day Cabernet Sauvignon 75CL

7 Reviews

(36 stemmen)
14.99

1 Review

(1 stem)
Chilensis Cabernet Sauvignon 75CL

4 Reviews

(105 stemmen)
6.99

42 Reviews

(441 stemmen)
9.79

10 Reviews

(40 stemmen)
10.99

4 Reviews

(37 stemmen)
7.99