Krokante kipstukjes met kerrie-yoghurtdip

inspiration-image

Recept

De combinatie van de malse kip in zo’n knapperig kruidenkorstje is onweerstaanbaar lekker.

Borrelhapje - 4 personen - 15 minuten + 25 minuten oventijd

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 400 g kipfilet of kiphaasjes
  • 1 ei
  • 200 ml karnemelk
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 sneden volkorenbrood
  • 5 takjes peterselie, fijngesneden
  • 4 takjes koriander, fijngesneden
  • rasp van 2 citroenen
  • zout, peper
  • extra: bakpapier

Ingrediënten kerrie-yoghurtdip

  • 4 volle el Griekse yoghurt
  • 2 volle el mayonaise
  • 1 volle el kerriepoeder
  • 3 takjes peterselie, fijngesneden
  • citroensap
  • zout, peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de kipfilets in 4 lange repen en snijd deze in ca. 12 stukjes. Kluts het ei met de karnemelk in een kom en leg de kipfiletstukjes hierin. Zet apart.
  2. Meng in een keukenmachine: de Parmezaanse kaas, het brood, de peterselie, koriander, citroenrasp met wat zout en flink wat peper tot een grof ‘paneermeel’. Doe het paneermeel in een schaal, leg de kipfilet er in en druk het paneermeel goed aan.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de gepaneerde kipfiletstukjes op. Bak ze in de oven in ca. 25 minuten krokant en gaar. Haal uit de oven en leg ze op een grote schaal.
  4. Meng voor de kerrie-yoghurtdip in een kom de Griekse yoghurt, de mayonaise, het kerriepoeder en de peterselie tot een gladde saus en breng op smaak met citroensap, zout en peper. Giet de dip over in een bakje en serveer bij de krokante kipstukjes. 

1 Review

(46 stemmen)
6.49
Fruitig wit
Fles Doos (6)

3 Reviews

(37 stemmen)
5.99
Fruitig wit
Fles Doos (6)