Vega: Buffelmozzarella met salsa verde

Recept
Voorgerecht - 4 personen - 15 minuten
Ingrediënten
- 15 g basilicumblaadjes
- 20 g platte peterselie, zonder takjes
- 10 g bieslook
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- ½ sjalotje, fijngesnipperd
- 2 el kappertjes
- 200 ml olijfolie
- 1 tl Dyonmosterd
- 1 el citroensap
- 4 bollen buffelmozzarella
- 8 ruime el crème fraiche
Bereiden
- Maak eerst de salsa verde. Doe in de keukenmachine (of gebruik staafmixer): de basilicumblaadjes, peterselie, bieslook, knoflook, het sjalotje, de kappertjes, olijfolie, Dyonmosterd en citroensap. Pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
- Snijd de bollen buffelmozzarella in plakjes en leg ze dakpansgewijs, in een cirkel, op een schaal. Verdeel de crème fraiche over de mozzarella en laat de randen vrij. Druppel de salsa verde eroverheen. Bestrooi met wat citroenzest en versgemalen peper. Zet de rest van de salsa verde in een schaaltje op tafel.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).