Oortjespasta met romige ricotta en tomaat

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 15 minuten

Ingrediënten

  • 300 g oortjespasta (bijv. orecchiette)
  • 1 bakje ricotta à 250 g
  • 1  teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 el pastakookwater
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 125 g fijngesneden halfgedroogde tomaatjes (Pomodorini semi-secchi, uitgelekt)

Bereiding

  1. Kook de oortjespasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Meng in een kom: de ricotta, knoflook, het pastakookwater en de geraspte Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  3. Laat de pasta uitlekken in een vergiet. Doe terug in de pan, giet een scheutje olijfolie bij de pasta en roer het ricottamengsel erdoor met de tomaatjes, hou een deel apart voor de garnering.
  4. Schep de pasta op 4 pastaborden. Bestrooi aan tafel met extra Parmezaanse kaas en geef er een groene salade bij.

Tip: deze pasta maak je extra zonnig en fris door wat citroenrasp aan de ricotta toe te voegen.  

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

7 Reviews

(47 stemmen)
10.59