Gamba's met feta in tomatensaus

Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 45 minuten
Ingrediënten
- 750 g (diepvries) gamba’s
- 5 el olijfolie
- 6 lente-uitjes, fijngesnipperd
- 75 g venkel, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 el verse tijmblaadjes
- 1 fles tomatensaus (Sugocasa Piccante)
- 200 g feta
- 2 el peterselie, fijngehakt
Bereiding
- Laat de gamba’s ontdooien. Verwarm intussen de oven voor op 180 °C.
- Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan. Bak de lente-uitjes, venkel, knoflook en de tijmblaadjes ca. 5 minuten. Voeg de tomatensaus toe en warm nog even door, breng op smaak met zout en peper.
- Giet de saus in vier kleine ovenschaaltjes. Verkruimel er de feta over en zet de schaaltjes ca. 5 minuten in de oven tot de feta licht kleurt. Haal uit de oven en zet apart.
- Verhit de koekenpan opnieuw met 3 el olijfolie. Bak de gamba’s ca. 5 minuten.
- Schep de gamba’s op de tomatensaus. Bestrooi met de peterselie. Serveer met brood of rijst
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).