Bietenrisotto met dragon en pistachenoten

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 45 minuten

Ingrediënten

  • 6 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 1 l kippenbouillon, blokje
  • 100 g boter
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 300 g risottorijst
  • ½ dl witte wijn
  • 250 g gekookte rode biet, in kleine dobbelsteentjes
  • 2 el verse dragon, fijngesneden
  • 60 g pistachenoten, gehakt

Bereiding

  1. Bak in een koekenpan 6 plakjes gerookt ontbijtspek uit.
  2. Breng 1 l kippenbouillon (blokje) aan de kook.
  3. Verwarm 50 g boter in een ruime braadpan. Bak 2 fijngesnipperde sjalotjes ca. 2 minuten. Roer er 1 uitgeperst teentje knoflook en 300 g risottorijst door totdat de korrels glanzend en doorschijnend zijn. Roer er ½ dl witte wijn door en laat absorberen. Voeg daarna in gedeelten de kippenbouillon toe. Voeg steeds pas een volgende lepel bouillon toe als de vorige is opgenomen. Blijf roeren en kook de rijst in ca. 15 minuten gaar.
  4. Roer er nog 50 g boter, 250 g gekookte rode biet (in kleine dobbelsteentjes) en 2 el verse fijngesneden dragon door en laat even doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de risotto in een diep bord of kom en bestrooi met wat gehakte pistachenoten (totaal ca. 60 g). Maak op dezelfde manier nog 3 borden op. Garneer met plakjes krokant spek.

2 Reviews

(15 stemmen)
Alamos Selección Pinot Noir 75CL