Libanees platbrood met kip en tomatensalsa

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 50 minuten + 80 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 1 Provençaalse kip in braadzak
  • ½  rode ui fijngesnipperd
  • 5 middelgrote tomaten, in blokjes
  • 5 takjes  peterselie, fijngehakt
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • zout, peper
  • citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 4 zoete puntpaprika’s, in dunne reepjes
  • 4 dunne ronde, Libanese broden (Marokkaanse of Turkse winkel)
  • 200 g hummus
  • 80 g veldsla

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de kip in braadzak in ca. 80 minuten gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Haal de kip uit de oven en laat ca. 15 minuten afkoelen. Haal het kippenvlees van de botjes.
  2. Maak intussen de tomatensalsa. Meng in een kom: de rode ui, tomaten, peterselie, citroensap en knoflook. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Laat de smaken even intrekken en verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan.
  3. Bak de zoete puntpaprika’s in ca. 5 minuten lichtbruin.
  4. Leg de broden 5 minuten in de nog warme oven. Bestrijk het knapperige brood met hummus. Verdeel hierover de veldsla, de kipstukjes en gebakken paprika. Zet de tomatensalsa apart op tafel.

Tip: in plaats van Libanees platbrood kun je ook pitabroodjes gebruiken.

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

4 Reviews

(17 stemmen)
7.99

4 Reviews

(41 stemmen)
3.59

5 Reviews

(169 stemmen)
9.79