Gevulde portobello's

inspiration-image

Recept

Voorgerecht - 4 personen - 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 sneetjes oud witbrood
  • bakpapier
  • 4 grote portobello’s
  • 3 el olijfolie
  • 10 g platte peterselie, fijngehakt
  • 40 g  Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 tl  citroenschil, geraspt
  • 8 schijfjes appel (Granny Smith)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Doe de sneetjes oud witbrood in een keukenmachine en maal ze fijn tot broodkruim.
  2. Leg bakpapier op een bakplaat. Verwijder de stelen van de portobello’s en hak ze fijn. Bestrijk de paddenstoelen met 3 el olijfolie en wat zout en leg ze met de bolle kant naar beneden op de bakplaat.
  3. Meng in een kom: fijngehakte portobello-stelen, de peterselie, de geraspte Parmezaanse kaas, knoflook, geraspte citroenschil en 2 el broodkruim. Verdeel het mengsel over de portobello’s. Druppel er wat olijfolie over en leg op elke portobello 2 schijfjes appel.
  4. Schuif de bakplaat in de oven en bak de portobello’s in 15 minuten bruin en gaar.

Tip: Heb je geen oud witbrood? Droog dan 2 sneetjes 5 minuten in de oven op 75 °C. 

Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

6 Reviews

(53 stemmen)
4.99

1 Review

(22 stemmen)
9.99

1 Review

(16 stemmen)
7.99
13.99

Kaarthouders


12.59
18.99
Domaine de la Vougeraie Côte de Beaune 2011 75CL
(7 stemmen)
Cuvée Colonjes 75CL

1 Review

(17 stemmen)
16.99
(5 stemmen)
La Noble Colline Hermitage 75CL
(15 stemmen)
29.99

4 Reviews

(27 stemmen)
6.79