Skip to main content
Nu tijdelijk gratis verzending voor kaarthouders

Vega: Gevulde portobello's

Gevulde Portobello
Gevulde Portobello

Recept

Voorgerecht - 4 personen - 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 sneetjes oud witbrood
  • bakpapier
  • 4 grote portobello’s
  • 3 el olijfolie
  • 10 g platte peterselie, fijngehakt
  • 40 g  Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 tl  citroenschil, geraspt
  • 8 schijfjes appel (Granny Smith)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Doe de sneetjes oud witbrood in een keukenmachine en maal ze fijn tot broodkruim.
  2. Leg bakpapier op een bakplaat. Verwijder de stelen van de portobello’s en hak ze fijn. Bestrijk de paddenstoelen met 3 el olijfolie en wat zout en leg ze met de bolle kant naar beneden op de bakplaat.
  3. Meng in een kom: fijngehakte portobello-stelen, de peterselie, de geraspte Parmezaanse kaas, knoflook, geraspte citroenschil en 2 el broodkruim. Verdeel het mengsel over de portobello’s. Druppel er wat olijfolie over en leg op elke portobello 2 schijfjes appel.
  4. Schuif de bakplaat in de oven en bak de portobello’s in 15 minuten bruin en gaar.

Tip: Heb je geen oud witbrood? Droog dan 2 sneetjes 5 minuten in de oven op 75 °C. 

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017. Het gerecht is heerlijk voor bij het kerstdiner, er moet alleen nog een lekker wijntje bij. Bekijk het advies over wijn bij het kerstdiner.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

Wil je meer weten over bourbon? Ontdek alles over bourbon.