Skip to main content

Italiaanse cracker met peer en beenham

Italiaanse cracker met peer en beenham
Italiaanse cracker met peer en beenham

Recept

Lunchgerecht - 4 personen - 10 minuten

Ingrediënten

  • ½ bakje roomkaas (Philadelphia)
  • 3 tl honingmosterd
  • 1½ el crème fraîche
  • 2 peren (Conference)
  • 4 Italiaanse langwerpige crackers (Ciappe di Liguria)
  • 4 plakken beenham
  • blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Meng in een kommetje: de roomkaas, honingmosterd en crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze overlangs in plakjes. Gril de plakken in ca. 1½ minuut tot er op beide kanten mooie grillstrepen staan.
  3. Besmeer de Italiaanse crackers met het roommengsel, leg er een plak beenham op en 3 plakjes gegrilde peer. Garneer met blaadjes basilicum.

Tip: In plaats van Ciappe di Liguria kun je ook Matzes of andere dunne crackers gebruiken.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.