Skip to main content

Italiaanse cracker met peer en beenham

Italiaanse cracker met peer en beenham
Italiaanse cracker met peer en beenham

Recept

Lunchgerecht - 4 personen - 10 minuten

Ingrediënten

  • ½ bakje roomkaas (Philadelphia)
  • 3 tl honingmosterd
  • 1½ el crème fraîche
  • 2 peren (Conference)
  • 4 Italiaanse langwerpige crackers (Ciappe di Liguria)
  • 4 plakken beenham
  • blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Meng in een kommetje: de roomkaas, honingmosterd en crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze overlangs in plakjes. Gril de plakken in ca. 1½ minuut tot er op beide kanten mooie grillstrepen staan.
  3. Besmeer de Italiaanse crackers met het roommengsel, leg er een plak beenham op en 3 plakjes gegrilde peer. Garneer met blaadjes basilicum.

Tip: In plaats van Ciappe di Liguria kun je ook Matzes of andere dunne crackers gebruiken.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017. Het gerecht is heerlijk voor bij het kerstdiner, er moet alleen nog een lekker wijntje bij. Bekijk het advies over wijn bij het kerstdiner.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

Wil je meer weten over bourbon? Ontdek alles over bourbon.