Gnocchi met geroosterde pompoen en worst

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 15 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 850 g flespompoen in parten, met schil
  • 2 el olijfolie
  • 300 g varkenssaucijs
  • 10 g salieblaadjes
  • 125 ml slagroom
  • ½ tl citroenrasp
  • 1 pak gnocchi di patate (500 g)
  • Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Snijd de flespompoen, verwijder de pitjes en snijd de parten in stukken van ca. 3 cm. Schep ze in een bakblik, roer er de olijfolie door en bestrooi ze met zout en peper. Bak de pompoen in 20 minuten goudbruin in de oven; schep af en toe om.
  2. Snijd de varkenssaucijs in stukjes en bak ze 5 minuten in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Meng de worst met het bakvet door de geroosterde pompoen.
  3. Snijd intussen de salieblaadjes in reepjes. Verwarm de slagroom in een steelpan. Voeg de salie en de citroenrasp toe. Laat de saus 2 minuten zachtjes doorkoken en breng op smaak met zout en peper.
  4. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over 4 borden en schep er het pompoen-worstmengsel op. Schep de salie-roomsaus erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas. 

Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

5 Reviews

(77 stemmen)
op=op
10.99

Kaarthouders


5.50

6 Reviews

(17 stemmen)
11.49
Domaine de la Vougeraie Beaune La Montée Rouge 2011 75CL

14 Reviews

(129 stemmen)
9.79