Skip to main content
Je bent hier:

Kip met geroosterde groenten

Kip met geroosterde groenten
Kip met geroosterde groenten

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 15 minuten + 1½ uur oventijd

Ingrediënten

  • 1 hele scharrelkip (1500 g)
  • partjes van 1 citroen
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 winterwortels
  • 2 pastinaken
  • 3 vastkokende aardappels
  • 6 gehalveerde sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 2 el platte peterselie, fijngehakt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Vul de scharrelkip met de citroenpartjes en de takjes rozemarijn. Wrijf de kip in met de olijfolie en vervolgens met zout en peper. Leg de kip met de borst naar beneden in een grote braadslede op het rooster en braad de kip 45 minuten in de oven.
  2. Snijd de wortels, pastinaken en aardappels in gelijke stukken van ca. 4 cm en meng met de gehalveerde sjalotjes en knoflook.
  3. Haal de braadslede uit de oven en zet de kip apart. Schep de groenten door het achtergebleven bakvet, voeg eventueel nog wat olijfolie toe. Leg de kip erop, maar nu met de borst naar boven. Beleg met de ontbijtspek. Zet terug in de oven en bak nog eens 45 minuten (verlaag na ca. 25 minuten de temperatuur van de oven naar 175˚C).
  4. Haal de kip uit de oven, verwijder het ontbijtspek en de citroen en leg de kip op een schaal. Schep de peterselie door de groenten samen met het ontbijtspek (verkruimeld) en serveer.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

Wil je meer weten over bourbon? Ontdek alles over bourbon.