Skip to main content

Overig speciaalbier

Filters voor Overig speciaalbier

Filters voor Categorie

Filters voor Prijs

Tot 5 euro (19) 5 tot 10 euro (3) 10 tot 20 euro (2) 20 euro en meer (1)

Filters voor Inhoud

25 CL (4) 30 CL (6) 33 CL (9) 35 CL (3) 75 CL (2) 150 CL en meer (1)

Filters voor Alcoholpercentage

≤0,5% Alcoholvrij (1) Tot 5% (12) 5% tot 7% (6) 7% tot 9% (5) 9% en meer (1)

Filters voor Merk

Ij (1) La Chouffe (1) Palm (2) Overig (18)
Bekijk 25 producten

12 van de 25 resultaten weergegeven

Meer resultaten
Overig speciaalbier 25 33 CL 9 75 CL 2 150 CL en meer 1

12 van de 25 resultaten weergegeven

Meer resultaten

WAT IS SAISON BIER?

Vive la France! Saison is natuurlijk het Franse woord voor seizoen. Oorspronkelijk werd dit bier alleen in bepaalde seizoenen gedronken. Het is een helder bier met een grote schuimkraag. Fruitige tonen domineren het aroma van saison bier. De toevoeging van verschillende kruiden en specerijen zorgen voor een complexe fruitige of citrussmaak.

 

OORSPRONG SAISON BIER

Saison is dus het Franse woord voor seizoen omdat dit bier eerst een seizoensbier was. Het bier werd oospronkelijk door de boeren gebrouwen in de winter, om gedronken te worden door de seizoensarbeiders in het oogstseizoen. Hedendaagse saison bieren worden het gehele jaar door gebrouwen en ook niet enkel meer in Wallonië. De meeste bieren zijn goudblonde tot amberkleurige bieren en hebben een alcoholpercentage tussen 5% en 6,5%. Lees hier alles over saison bier.

 

ALLES OVER SPECIAALBIER 

Je hebt bieren die je op een willekeurige gelegenheid pakt en je hebt bieren waarmee je stilstaat bij het moment. Of dat nu een verjaardag, jubileum of op het terras is: speciaalbier brengt ieder moment naar een hoger niveau. Nu weten we natuurlijk al dat er veel soorten speciaalbier zijn. Echter, wat is het verschil tussen speciaalbier en pils? Waar komt speciaalbier vandaan? En wat is speciaalbier eigenlijk? Hier kun je alles lezen over speciaalbier.

 

SAISON BIER KOPEN BIJ GALL.NL

Bij Gall & Gall hebben we altijd meer dan 100 soorten speciaalbier op voorraad, zo ook saison bier! Met de mooiste verhalen en voor elk budget. Bestel je voor 22:00, dan heb je ze morgen thuis, op kantoor of zelfs op de camping bezorgd. Lees hier meer over online drank bestellen bij gall.nl.

 

BIER AANBIEDINGEN

Elke twee weken selecteren we de mooiste (speciaal)bieren en verlagen we tijdelijk de prijs hiervan. Benieuwd welke bier aanbieding er nu is? Bekijk de bier aanbiedingen en pak je voordeel!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.