Skip to main content

Ontdek wijn


Vegan wijn

Vegan wijn

Een goed glas rosé, witte wijn, of rode wijn, iedereen (18+) geniet ervan. Ongeacht het feit of ze veganist, vegetariër, pescotariër of vleeseter zijn. Maar nee hoor, wist je al dat niet alle wijnen veganistisch (of vegetarisch) zijn? Geen stress, want wij zetten de beste vegan wijnen voor je op een rij, proost!

Bekijk alle vegan wijnen

VEGANISTISCH OF NIET VEGANISTISCH, DAT IS DE VRAAG!

 

We zien je denken “wijn wordt toch gemaakt van druiven? Dus dat is toch veganistisch?”. Een logische gedachte die helaas niet altijd klopt. Bij het klaren van de wijn wordt er vaak gebruik gemaakt van dierlijke producten zoals vislijm, caseine eiwit of gelatine. In het laatste proces van wijnmaken worden deze middelen aan de wijn toegevoegd. Vervolgens binden de vaste deeltjes die de wijn troebel maken, zich aan deze middelen en tezamen worden ze uit de wijn gefilterd. Deze klaringsmiddelen zijn natuurlijk niet wenselijk voor veganisten en sommige vegetariërs: hoewel deze stoffen echt niet meer in de wijn aanwezig zijn als je deze drinkt, zijn ze wel met de wijn in aanraking gekomen gedurende het productieproces. Er zijn echter ook middelen zonder dierlijke oorsprong om de wijnen helder te krijgen. Gelukkig zijn die wijnen net zo lekker!  

Ga je voor veganistisch? Let dan op het logo: de meeste vegan wijnen hebben een vegan keurmerk. Twijfel je of een wijn vegan is? Vraag het na in de Gall & Gall winkel.

DE BESTE VEGAN WIJNEN VOOR OP JE VEGAN BOODSCHAPPENLIJST

Zin gekregen in vegan wijn? Dit snappen wij helemaal! Deze wijnmerken hebben (alleen maar) vegan wijnen: 

  • Tokara: een relatief jong wijnhuis uit Zuid-Afrika die al vaker prijzen in de wacht heeft gesleept en dat proef je! En voor ieder wat wils; van chardonnay tot cabernet sauvignon
  • Kanonkop: zin in rode wijn? Waan je dan even in Zuid-Afrika met deze heerlijke rode wijnen 
  • Kopke: voor de echte port fans is er Kopke. Al hun portwijnen zijn veganistisch. Zo kom jij helemaal in Portugese sferen 
  • Pere de Ventura zin in een feestelijke avond met mousserende wijnen (bubbels)? Pere de Ventura heeft heerlijke vegan cava’s

DE WONDERE WERELD VAN WIJN

Wil je je verder verdiepen in de wereld van wijn? Lees dan ook eens over biologische wijn of biodynamische wijnen. Ontdek eens hoe je wijn nou eigenlijk proeft, of word echt een kenner en verdiep je in de populairste wijnsoorten en wijnlanden. Tip: wil je ontdekken welke (non-veganistische) wijn eigenlijk het beste bij je past? Doe onze smaakprofieletest ontdek welke wijnen jij het lekkerst vindt!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.