Skip to main content
image

Whisky cocktails

Of je nu een fan bent van Schotse, Ierse of Rye whisky of misschien wel van bourbon houdt: waarom geef je niet eens een creatieve draai aan je geliefde whisky? Probeer het eens in de vorm van een heerlijke cocktail, zoals de Old Fashioned of Whisky Sour. Wij hebben de top 10 whisky cocktails op een rij gezet. Laat je inspireren en probeer ze vooral zelf eens te maken!

Top 10 whisky cocktails

De meest bekende en lekkerste cocktails met whisky hebben we voor je op een rijtje gezet. Vind je favoriet en haal meteen de bijpassende fles in huis! Alle whisky >

Top 10 whisky cocktails
image

Whisky cocktailpakketten

Wist je dat de Old Fashioned whisky cocktail één van de oudste en bekendste cocktails ter wereld is? Ook de Manhattan whisky cocktail is een echte klassieker en is inmiddels een van de meest beroemde cocktails ter wereld. En laten we van deze twee cocktails nou net een kant & klaar cocktailpakket hebben!

Ontdek ons Manhattan & Old Fashioned cocktailpakket waarmee je direct alles in huis hebt om deze cocktaillegendes zelf te maken!

Ideaal voor gezellige avonden thuis, feestjes of speciale gelegenheden.

image

Kun je whisky mixen?

Met whisky kun je heerlijke cocktails maken, maar het leent zich ook perfect voor een mixdrankje. Het verschil tussen een cocktail en mixdrankje is dat een mixdrankje altijd uit twee ingrediënten bestaat, terwijl een cocktail altijd bestaat uit minimaal drie ingrediënten. Of je nu kiest voor een whiskycocktail of voor de eenvoud van een klassiek mixdrankje, whisky blijft je zintuigen prikkelen.

image

Wat is lekker om te mixen met whisky?

Als je eens iets anders wil proberen dan ‘whisky on the rocks’, probeer dan zeker eens een whisky in de mix. Whisky gemengd met cola is een veelvoorkomende combinatie, maar ook met sprite en ginger ale zijn populair. Sommige whisky-liefhebbers voegen ook een aantal druppels water toe aan hun whisky, waardoor de smaak verandert en er meer accenten vrijkomen.

image

Alles over whisky

Naast de heerlijke cocktails en mixdrankjes die je kunt maken met whisky, is whisky ook een drank met een verhaal. Zo begint de historie van whisky allang voor het begin van onze jaartelling. Wil jij alles weten over deze gouden drank? Van de geschiedenis tot landen en merken? Ontdek alles over whisky 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.