Skip to main content

Armagnac

Filters voor Armagnac

Filters voor Soort

Filters voor Merk

Filters voor Prijs

20 tot 30 euro (2) 30 tot 40 euro (4) 40 euro en meer (5)

Filters voor Flesformaat

70 CL (11)
Bekijk 11 producten

ARMAGNAC KOPEN

Voor jouw favoriete armagnac hoef je niet naar de winkel. Je bestelt 'm namelijk heel makkelijk online. Wij bezorgen 'm bij jou thuis. Bekijk hieronder al onze flessen armagnac.

20 tot 30 euro 2 40 euro en meer 5


Armagnac bestellen?

Koop jouw fles Armagnac bij Gall & Gall en kies uit verschillende rijpingsjaren. Bestel vóór 22:00 uur en ontvang jouw fles morgen thuis, op het werk of ergens anders. Gall & Gall bezorgt door heel Nederland! Lees hier hoe je eenvoudig drank bestelt via Gall.nl. Houd de Gall actiepagina voor dranken in de gaten om jouw Armagnac tegen een scherpe prijs te kopen. Een fles armagnac en een aanbieding: dubbel genieten dus!

Armagnac vs cognac

Armagnac lijkt erg op zijn grotere broer: cognac. Het zijn beide gedistilleerde witte wijnen, maar ze hebben een eigen productieproces. Zo vindt bij armagnac slechts eenmalige distillatie plaats, wordt de drank in grotere vaten gerijpt en kan deze drank uit slechts één druifsoort worden geproduceerd. Armagnac heeft een vollere smaak dan cognac, maar is minder verfijnd. Na het destilleren is de wijn te zuur om te drinken en wordt het daarom door rijping verder op smaak gebracht. 

Soorten armagnac

De Armagnac regio bestaat uit drie districten: Bas-Armagnac, Ténarèze en Haut-Armagnac. Na het rijpen wordt bepaald wat er op het etiket van de fles komt:

  • Armagnac VS is minimaal twee jaar oud
  • Armagnac VSOP is minimaal vijf jaar oud
  • Armagnac Napoléon is minimaal zes jaar oud
  • Armagnac XO is minimaal acht jaar oud
  • Armagnac Hors d’age is minimaal tien jaar oud

Bewaar jouw De Montal VS, De Montal VSOP of Janneau VSOP staand, zodat de alcohol de kurk niet aantast. 

Meer over armagnac

Armagnac wordt vaak geserveerd na de maaltijd, maar is ook uitstekend als aperitief of ijskoud gedurende de maaltijd te drinken. En voor de échte liefhebber hebben we een recept voor een kipstoofschotel met armagnac om thuis te bereiden.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.