Skip to main content
Kijk hier voor alle actuele informatie m.b.t. het coronavirus en onze winkels.

Vega: Carpaccio van gepofte biet met geitenkaas

Bietencarpaccio
Bietencarpaccio

Recept

Voorgerecht - 8 personen - 30 minuten + 45 minuten oventijd

Ingredienten

  • 8 kleine bieten
  • aluminiumfolie
  • 1 el fijn geraspte gember
  • 8 el olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el korianderblaadjes, fijngesneden
  • 1 tl honing
  • 150 g hazelnoten, lichtbruin
  • 200 g zachte geitenkaas (bijvoorbeeld Bettine Blanc)
  • 75 g rucola
  • grof volkorenbrood

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak de bieten in aluminiumfolie en pof ze 45 minuten in de oven (ze zijn gaar als je de punt van een scherp mes erin kunt steken).
  2. Maak een dressing van de gember, olijfolie, witte wijnazijn, korianderblaadjes, honing en zout.
  3. Verwarm een koekenpan en bak hierin de hazelnoten lichtbruin en zet apart.
  4. Verkruimel de zachte geitenkaas in een kom en zet apart.
  5. Haal de bieten uit de oven en uit het aluminiumfolie en laat ze 15 minuten afkoelen. Trek de schil van de bieten en snijd ze in dunne plakken.
  6. Verdeel de bietenplakken over de borden en beleg ze daarna met de rucola, de geitenkaas, de hazelnoten en als laatste de dressing. Serveer met grof volkorenbrood.

 

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017. Het gerecht is heerlijk voor bij het kerstdiner, er moet alleen nog een lekker wijntje bij. Bekijk het advies over wijn bij het kerstdiner.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

Wil je meer weten over bourbon? Ontdek alles over bourbon.