Carpaccio van gepofte biet met geitenkaas

inspiration-image

Recept

Voorgerecht - 8 personen - 30 minuten + 45 minuten oventijd

Ingredienten

  • 8 kleine bieten
  • aluminiumfolie
  • 1 el fijn geraspte gember
  • 8 el olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el korianderblaadjes, fijngesneden
  • 1 tl honing
  • 150 g hazelnoten, lichtbruin
  • 200 g zachte geitenkaas (bijvoorbeeld Bettine Blanc)
  • 75 g rucola
  • grof volkorenbrood

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak de bieten in aluminiumfolie en pof ze 45 minuten in de oven (ze zijn gaar als je de punt van een scherp mes erin kunt steken).
  2. Maak een dressing van de gember, olijfolie, witte wijnazijn, korianderblaadjes, honing en zout.
  3. Verwarm een koekenpan en bak hierin de hazelnoten lichtbruin en zet apart.
  4. Verkruimel de zachte geitenkaas in een kom en zet apart.
  5. Haal de bieten uit de oven en uit het aluminiumfolie en laat ze 15 minuten afkoelen. Trek de schil van de bieten en snijd ze in dunne plakken.
  6. Verdeel de bietenplakken over de borden en beleg ze daarna met de rucola, de geitenkaas, de hazelnoten en als laatste de dressing. Serveer met grof volkorenbrood.