Saucijs met aardappel-pastinaakpuree en sjalottenjus

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 8 personen - 30 minuten, inkooktijd jus 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kilo pastinaak, geschild en in plakken gesneden
  • 600 g kruimige aardappels, geschild en in stukken
  • 12 verse saucijzen (van ca. 100 g)
  • 30 g boter
  • 12 kleine sjalotten
  • ½ fles rode wijn
  • 2 bouillonblokjes (rundvlees)
  • 3 el lichtbruine basterdsuiker
  • 200 ml melk

Bereiding

  1. Zet een pan met water op en kook hierin de pastinaak met een snuf zout in 15 minuten gaar. Zet een tweede pan met water op en kook daarin de kruimige aardappels met een snuf zout in 20 minuten gaar.
  2. Bak ondertussen de saucijzen met een flinke klont boter in een koekenpan in 15 minuten aan beide kanten gaar en bruin. Haal ze uit de pan, zet apart en dek af met aluminiumfolie.
  3. Smelt de boter in een pan en giet het achtergebleven bakvet van de saucijzen erbij. Bak hierin de sjalotten lichtbruin. Blus af met de rode wijn. Laat 2 minuten koken en voeg de bouillonblokjes en lichtbruine basterdsuiker toe. Laat 8 minuten inkoken, zet het vuur lager en laat nog 30 minuten koken.
  4. Giet de pastinaak af. Pureer de pastinaak samen met de melk tot een gladde puree. Zet apart.
  5. Giet de aardappels af, stamp ze fijn en voeg de pastinaakpuree toe. Roer goed door.
  6. Verdeel de aardappelpastinaakpuree, de saucijzen en de sjalottenjus over de kommen.

Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

3 Reviews

(43 stemmen)
8.69