Cocktail van kreeftgarnalen en geitenkaas

inspiration-image

Recept

Voorgerecht - 4 personen - 15 minuten

Ingrediënten

  • 20 g platte peterselie, grof gehakt
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 6 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 200 g kreeftgarnalen
  • 50 g zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 4 kerstomaatjes
  • 70 g rucola
  • 4 cocktailglazen

Bereiding

  1. Doe de peterselie, knoflook, olijfolie en citroensap in een kom. Pureer met de staafmixer tot een dikke dressing (persillade). Breng op smaak met zout, peper en eventueel extra citroensap.
  2. Meng de persillade en de kreeftgarnalen. Schep er de verkruimelde zachte geitenkaas doorheen.
  3. Snijd de kerstomaatjes in dunne reepjes, verwijder het vocht en de zaadjes.
  4. Verdeel de rucola over 4 cocktailglazen en verdeel daarover het garnalenmengsel. Garneer met reepjes kerstomaat. Serveer eventueel met knapperig brood. 

Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

2 Reviews

(45 stemmen)
op=op
8.99

19 Reviews

(157 stemmen)
11.99

2 Reviews

(27 stemmen)
9.49

1 Review

(12 stemmen)
op=op
Meander Chenin Blanc Sauvignon Blanc 2014 75CL

2 Reviews

(27 stemmen)
op=op
Fair Exchange Sauvignon Blanc 75CL