Zalmfilet met quinoa en mango

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - ca. 25 minuten

Ingredienten

  • 275 g quinoa*
  • 50 g blanke rozijnen
  • 50 ml witte wijn
  • 1 mango (ca. 600 g)
  • 75 g grof gehakte macadamianoten
  • 6 el olijfolie
  • 1 witte ui, fijngesnipperd
  • 2 tl gemberwortel, fijngehakt
  • 40 g korianderblaadjes
  • 1 klein teentje knoflook, uitgeperst
  • 2 el pijnboompitten
  • 40 g parmezaanse kaas
  • 4 zalmfilets à 175 g

*Quinoa is een voedzaam graan dat je kan gebruiken in plaats van rijst of pasta. Het is verkrijgbaar bij de supermarkt en staat bij de rijst en pasta. 

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Week de blanke rozijnen in de witte wijn. Schil de mango en snijd hem in blokjes. Rooster de gehakte macadamianoten lichtbruin in een droge koekenpan.
  2. Verhit 1 el olijfolie in een wok. Fruit hierin de witte ui en de gemberwortel. Voeg de quinoa toe en roerbak 3 minuten.
  3. Doe in een keukenmachine: de korianderblaadjes, knoflook, pijnboompitten, parmezaanse kaas, 5 el olijfolie en zout en peper. Maal fijn tot een gladde pesto en zet apart.
  4. Bestrijk de zalmfilets met olie en bestrooi met zout. Bak de zalm in een grillpan in ca. 5 minuten aan beide zijden bruin.
  5. Schep ondertussen de macadamianoten, mango, rozijnen met weekvocht en korianderpesto door de quinoa. Breng op smaak met zout.
  6. Schep de quinoa op de borden. Leg de geroosterde zalm erop. Lekker met rucolasalade. 

Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

13 Reviews

(122 stemmen)
op=op
9.39

Kaarthouders


4.70
(83 stemmen)
6.99
3.50

2 Reviews

(109 stemmen)
op=op
8.99

3 Reviews

(34 stemmen)
6.99

7 Reviews

(47 stemmen)
10.59

1 Review

(46 stemmen)
17.49