Blinisandwich met zalm

inspiration-image

Recept

16 hapjes -  4 personen - 35 minuten + 2 uur wachttijd

 Ingrediënten

  • 40 g boekweitmeel
  • 40 g bloem
  • ½ zakje gedroogde gist
  • ¼ tl zout
  • ¼ tl suiker
  • 50 ml melk
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • 1 el boter
  • 1 ei (helft wordt gebruikt)
  • 200 g wilde zalm
  • 10 sprietjes bieslook, fijngeknipt
  • poffertjespan,
  • cocktailprikkers

Bereiden

  1. Meng het boekweitmeel met de bloem, de gist, het zout en de suiker. Zeef het mengsel boven een mengkom. Verwarm de melk, 1 el crème fraîche, de boter en 75 ml water zachtjes in een steelpan tot lauwwarm. Klop los met garde. (Mengsel mag niet warmer zijn dan lichaamstemperatuur.)
  2. Splits het ei. Roer de helft van de dooier door het melkmengsel en voeg het daarna geleidelijk toe aan het meelmengsel in de mengkom. Blijf roeren tot er geen klontjes meer zijn. Laat het beslag op een warme plek ca. 2 uur rijzen.
  3. Klop het eiwit (met een mespuntje zout) stijf. Schep de helft van het eiwit door het beslag. Verwarm de poffertjespan en bestrijk de holtes met boter. Vul de holtes voorzichtig met het beslag en bak in ca. 2 minuten de blini’s (poffertjes) lichtbruin, in totaal 32 stuks. Draai ze met een vork om en bak de andere kant ook bruin.
  4. Beleg de helft van de blini’s achtereenvolgens met: een schepje crème fraîche, bieslook en wilde zalm. Afdekken met de rest van de blini’s. Steek er ten slotte een cocktailprikker in

2 Reviews

(20 stemmen)
10.49
Vol wit
Fles Doos (6)