Gewokte gamba's

inspiration-image

Recept

Borrelhapje - 4 personen - 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 limoenen
  • 90 ml Clynelish 14YO
  • 180 g bruine basterdsuiker
  • 20 gamba’s, gepeld
  • ½ Spaanse rode peper

Bereiding

  1. Meng in een kom het sap van de limoenen met de Clynelish 14YO de bruine basterdsuiker. Verhit op hoog vuur in een wokpan het limoen-whisky-suikermengsel 3 minuten. Voeg hier de gamba’s aan toe en wok het geheel ongeveer 6 minuten tot de gamba’s mooi roze zijn.
  2. Snijd de rode peper fijn en doe in een bakje.
  3. Haal de gamba’s van het vuur. Serveer de gamba’s in aparte bakjes en garneer het met de fijngesneden rode peper. Lekker met een whiskycocktailsaus en kroepoek. 

Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

(6 stemmen)
41.99