Spies met biefstuk, champignons en gefrituurde uienringen

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 10 minuten + 45 minuten oventijd

Ingrediënten spiesen

  • 250 g biefstuk
  • 1 flinke scheut olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn, naaldjes fijngehakt
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 2 el rode balsamicoazijn
  • 12 champignons, heel en schoongeborsteld
  • 3 stukjes biefstuk

Ingrediënten gefrituurde uienringen

  • 1 liter plantaardige olie
  • 125 g mix voor tempurabeslag
  • 4 uien

Bereiding spiesen

  1. Snijd de biefstuk in 12 grote dobbelstenen en doe ze in een kom met de olijfolie, rozemarijn, knoflook, balsamicoazijn en zout en peper. Zet apart om te marineren.
  2. Bak de champignons in een droge koekenpan lichtbruin in ongeveer 5 minuten. Steek op een spies, om en om 3 stukjes biefstuk en 3 champignons (heel).
  3. Gril de spiezen 8-10 minuten tot er op alle vier de kanten mooie grillstrepen staan en het vlees van binnen rosé is. Lekker met gefrituurde uienringen en whisky-cocktailsaus. 

Bereiding gefrituurde uienringen

  1. Verhit de olie in een grote, diepe sauspan of frituurpan tot 180 °C. Meng in een kom de mix voor tempurabeslag met 225 ml ijskoud water, 1 mespunt zout en een snufje peper tot een glad beslag.
  2. Snijd de uien in ringen en haal ze door het beslag zodat ze allemaal een gelijkmatig laagje hebben.
  3. Frituur ze in de hete olie goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. 
(21 stemmen)
op=op
8.99
5.75
Stevig rood
Fles Doos (6)

7 Reviews

(156 stemmen)
39.99
Malt
Fles

7 Reviews

(132 stemmen)
36.49

KAART HOUDERS


29.19
Malt
Fles