Skip to main content
Je bent hier:

Forel gevuld met citroen en groene kruiden

Forel gevuld met citroen en groene kruiden
Forel gevuld met citroen en groene kruiden

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 20 minuten

Ingrediënten

  • 5 g verse tijm, fijngesneden*
  • 5 g verse oregano, fijngesneden*
  • 5 g platte peterselie, fijngeknipt
  • 5 g verse salie, fijngesneden*
  • 4 forellen, schoongemaakt
  • zeezout, peper mix, (citrus knoflook)
  • 1 citroen, in plakjes
  • 2 el olijfolie
  • extra: visklemmen of aluminiumfolie

*Deze kruiden zitten onder andere in de verse Italiaanse kruidenmix van Albert Heijn (bakje à 20 g).

Bereiding

  1. Maak een mengsel van de verschillende groene kruiden.
  2. Bestrooi de buikholten van de forellen met het zeezout en de peper mix. Vul ze met het kruidenmengsel en de citroen. Bestrijk de buitenzijden van de vis met olie. Leg de forellen in de ingevette visklemmen en rooster de vis boven matig heet vuur op de barbecue in ca. 10 minuten gaar. Keer regelmatig.

Tip: Heb je geen visklem, verpak dan elke forel in aluminiumfolie, giet er een scheutje witte wijn bij, en bak de vis gaar in 10 minuten. 

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.