Skip to main content
Je bent hier:

Rode mul met gegrilde courgette

Rode mul
Rode mul

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen -  20 minuten

Ingrediënten rode mul

  • 1 courgette
  • 4 rode mulletjes
  • sap van 1½ limoen
  • zout, versgemalen peper
  • 2 el olijfolie

Ingrediënten klassieke pesto

  • 60 g verse basilicum
  • 3 knoflooktenen
  • 4 el Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el pecorino (kaas), geraspt
  • 3 el pijnboompitten
  • 6 el olijfolie
  • zout, versgemalen peper
  • extra: visklemmen of aluminiumfolie keukenmachine  

Bereiding rode mul

  1. Snijd de rode mul in en bestrijk ze met olijfolie. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met het limoensap. Doe ze in een speciale visklem (of leg ze op een ingevet barbecue-rooster) en gril boven matig heet vuur in ca. 15 minuten gaar en goudbruin. Keer halverwege.

  2. Snijd met een kaasschaaf 8 dunne plakken van de courgette en bestrijk deze ook met olie. Gril ze 4 minuten en keer halverwege. Serveer met de pesto.

Bereiding klassieke pesto

Doe voor de pesto alle ingrediënten in de keukenmachine. Laat de machine kort draaien (gebruik de pulseknop) tot een stevige saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met aardappelcourgettekoekjes.

Tip: je kunt de pesto ook kant-en-klaar kopen. 

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.