Skip to main content

Recept:


Entrecôte met chiliboter

Entrecote met chiliboter
Entrecote met chiliboter

Recept

Hoofdgerecht - 6-8 personen - 30 minuten + 1 uur roosteren

Ingrediënten

 • 1 kg entrecôte,op kamertemperatuur**
 • 8 knoflooktenen,in dunne staafjesgesneden
 • 4 el sojasaus
 • 4 el vissaus
 • 2 el suiker
 • 2 el olijfolie
 • extra: aluminiumfolie, lekbak, vleesthermometer, BBQ met deksel

Bereiding

 1. Maak rondom in het vlees met een scherp mes ondiepe inkepingen en steek daar de staafjes knoflook in.
 2. Meng in een kom voor de marinade de sojasaus, de vissaus en de suiker. Wentel de entrecôte erdoor, dek de kom af en laat ca. 15 minuten de smaken intrekken. Neem het vlees uit de marinade en dep het droog. Bestrijk het met een beetje olie.
 3. Maak de BBQ gereed voor indirect* grillen en verhit dekolen tot matig heet. Leg een lekbak onder in de BBQ. Plaats de entrecôte met de vetkant naar boven op het rooster boven de lekbak. Sluit de BBQ en rooster het vlees in ca. 1 uur bruin van buiten en rosé van binnen (de vleestemperatuur geeft dan ca. 55 °C aan).
 4. Haal het vlees van de BBQ, wikkel het in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten. Snijd het vlees in mooie dikke plakken. Serveer met de chiliboter. Lekker met gepofte aardappel en rode paprika.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.