Entrecôte met chiliboter

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 6-8 personen - 30 minuten + 1 uur roosteren

Ingrediënten

 • 1 kg entrecôte,op kamertemperatuur**
 • 8 knoflooktenen,in dunne staafjesgesneden
 • 4 el sojasaus
 • 4 el vissaus
 • 2 el suiker
 • 2 el olijfolie
 • extra: aluminiumfolie, lekbak, vleesthermometer, BBQ met deksel

Bereiding

 1. Maak rondom in het vlees met een scherp mes ondiepe inkepingen en steek daar de staafjes knoflook in.
 2. Meng in een kom voor de marinade de sojasaus, de vissaus en de suiker. Wentel de entrecôte erdoor, dek de kom af en laat ca. 15 minuten de smaken intrekken. Neem het vlees uit de marinade en dep het droog. Bestrijk het met een beetje olie.
 3. Maak de BBQ gereed voor indirect* grillen en verhit dekolen tot matig heet. Leg een lekbak onder in de BBQ. Plaats de entrecôte met de vetkant naar boven op het rooster boven de lekbak. Sluit de BBQ en rooster het vlees in ca. 1 uur bruin van buiten en rosé van binnen (de vleestemperatuur geeft dan ca. 55 °C aan).
 4. Haal het vlees van de BBQ, wikkel het in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten. Snijd het vlees in mooie dikke plakken. Serveer met de chiliboter. Lekker met gepofte aardappel en rode paprika.

* Indirect grillen: plaats een lekbak in het midden van de BBQen leg daar de gloeiende kolen omheen. Leg het stuk vlees op het rooster, precies boven de lekbak. Sluit de BBQ af met de bijbehorende deksel.

** Voor kleine entrecôtes (ca. 100 g p.p.): leg ze op het ingevette BBQ-rooster boven een heet vuur en gril ze in ca. 6 minuten bruin van buiten en rosé van binnen. Keer halverwege.

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.


(1)

op=op
Mommessin Cuvée Saint Pierre Merlot 75CL
Niet meer beschikbaar

(1)

Gall & Gall Chile Cabernet Sauvignon Merlot 75CL
Niet meer beschikbaar(1)

Le Cloître Prieuré Lichine Margaux 75CL
Niet meer beschikbaar