Skip to main content
Kijk hier voor alle actuele informatie m.b.t. het coronavirus en onze winkels.

Halve kip met kruidenolie

Halve kip
Halve kip

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 25 minuten + 1 uur marineren

Ingrediënten

  • 2 dl olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • ¼ chilipeper, zonder zaadjes, in stukjes
  • 2 takjes rozemarijn, geritst
  • 2 takjes tijm, geritst
  • 2 takjes oregano, geritst
  • halve kip
  • grof zeezout
  • extra: grillklem (visklem)

Bereiding

  1. Meng de olijfolie met het citroensap, de chilipeper, de rozemarijn, de tijm en de oregano en laat de smaken een uur intrekken.
  2. Smeer de halve kip in met het oliemengsel en bestrooi deze vervolgens met het grove zeezout. Klem de kip tussen de grillklem en gril in twee keer 12 minuten op de BBQ gaar. Bestrijk de kip tussendoor nog een paar keer met de olie.

Tip: vraag de slager om de kip voor je doormidden te snijden.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017. Het gerecht is heerlijk voor bij het kerstdiner, er moet alleen nog een lekker wijntje bij. Bekijk het advies over wijn bij het kerstdiner.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

Wil je meer weten over bourbon? Ontdek alles over bourbon.