Aardappel-courgette-koekje met dille

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen, ca. 16 koekjes - 30 minuten + 30 minuten uitlekken 

Ingrediënten

  • 1 courgette à 350 g, ongeschild
  • 400 g aardappelen, geschild
  • 1 kleine ui
  • 1 tl zout
  • 5 lente-uitjes, fijngesneden
  • 100 g feta (kaas), verkruimeld
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 2 el bloem
  • 15 g platte peterselie, grof gehakt
  • 15 g dille, grof gehakt
  • versgemalen peper
  • 2 el olijfolie
  • extra: keukenmachine

Bereiding

  1. Rasp de courgette, de aardappel en de ui grof met behulp van de keukenmachine of handrasp. Schep het groentemengsel in een vergiet, voeg zout toe en meng de groenten door elkaar. Laat ca. 30 minuten staan om uit te lekken. Druk met je handen het overtollige vocht eruit en dep het mengsel droog met keukenpapier.
  2. Doe het mengsel in een schaal en voeg de lente-ui, de feta, de eieren, de bloem, de peterselie en de dille toe. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en vorm er met je handen koekjes van met een doorsnede van ca. 7 cm. Je er kunt natuurlijk ook één grote tortilla van maken.
  3. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de koekjes in ca. 10 minuten krokant en bruin. Keer halverwege. Serveer met aioli. 

11 Reviews

(134 stemmen)
11.99
Fris wit
Fles Doos (6)

3 Reviews

(26 stemmen)
5.49
Fruitig wit
Fles Doos (6)

5 Reviews

(42 stemmen)
13.49
Fris wit
Fles Doos (6)

5 Reviews

(15 stemmen)
9.49
Stevig rood
Fles Doos (6)