Pizza met mozzarella, vijg en rode ui

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 40 minuten

Ingrediënten

  • 4 kant-en-klare pizzabodem uit de koeling*
  • 40 g boter
  • 500 g rode uien, in dunne halve ringen
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el balsamicoazijn
  • 3 bollen buffelmozzarella, in plakjes
  • 2 el olijfolie
  • 8 verse vijgen met schil, in vieren
  • 75 g rucola
  • extra: bakpapier

Bereiding

  1. Verhit de boter in een soeppan met dikke bodem. Fruit de uiringen op halfhoog vuur in 3 minuten glazig. Voeg de basterdsuiker toe en bak die 1 minuut mee op hoog vuur. Voeg 1 dl water en de balsamicoazijn toe en laat het uimengsel 30 minuten, zonder deksel, zachtjes sudderen. Je kunt de uienringen ook roosteren op een aluminium BBQ-grillschaal.
  2. Verwarm de oven voor op 250 °C. Bestrijk de pizzabodems met de uienspread. Verdeel de mozzarella erover en besprenkel met olijfolie. Bak de pizza’s onder in de oven in 12-15 minuten goudbruin. Leg na 10 minuten baktijd de vijgen erop. Haal de pizza’s uit de oven en garneer ze met de rucola.

*In plaats van kant-en-klaar pizzabodems kun je ook kant-enklaar deeg gebruiken of zelf deeg maken

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

1 Review

(18 stemmen)
6.39
Stevig rood
Fles Doos (6)

3 Reviews

(33 stemmen)
7.79
Fruitig rood
Fles Doos (6)

1 Review

(26 stemmen)
9.89
Stevig rood
Fles Doos (6)

10 Reviews

(36 stemmen)
10.99
Soepel rood
tijdelijk uitverkocht

2 Reviews

(15 stemmen)
7.49
Stevig rood
Fles Doos (6)

2 Reviews

(34 stemmen)
8.99

KAART HOUDERS


5.99
Stevig rood
Fles Doos (6)