Skip to main content

Vega: Turkse sandwich

Turkse Sandwich
Turkse Sandwich

Recept

Lunchgerecht, evt hoofdgerecht - 4 personen - 25 minuten

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngesneden
  • 1 knoflookteen, geperst
  • 10 zongedroogde tomaten op olie, in reepjes
  • 500 g verse spinazie
  • zout, versgemalen peper
  • 1 rond Turks brood
  • 100 g feta (kaas) verkruimeld
  • extra: aluminiumfolie

Bereiding

  1. Verhit 2 el olie in een wok. Fruit de ui op zacht vuur. Voeg de rode peper, de knoflook en de tomaat toe en bak alles nog 2 minuten. Schep de spinazie erbij en roerbak die tot de blaadjes slinken. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd het brood overlangs doormidden, besmeer met de rest van de olijfolie, beleg de onderste helft met het spinaziemengsel en bestrooi met de feta. Leg de bovenste broodhelft erop. Verpak in aluminiumfolie en leg het op de BBQ of in de koekenpan. Bak het in 8 minuten om en om goudbruin. Snijd het brood in punten.

Tip: Maak er een volledige maaltijd van door behalve spinazie en feta ook 250 g rulgebakken gehakt tussen het brood te doen. Kruid het gehakt eventueel met een beetje kerriepoeder.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.