Turkse sandwich

inspiration-image

Recept

Lunchgerecht, evt hoofdgerecht - 4 personen - 25 minuten

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngesneden
  • 1 knoflookteen, geperst
  • 10 zongedroogde tomaten op olie, in reepjes
  • 500 g verse spinazie
  • zout, versgemalen peper
  • 1 rond Turks brood
  • 100 g feta (kaas) verkruimeld
  • extra: aluminiumfolie

Bereiding

  1. Verhit 2 el olie in een wok. Fruit de ui op zacht vuur. Voeg de rode peper, de knoflook en de tomaat toe en bak alles nog 2 minuten. Schep de spinazie erbij en roerbak die tot de blaadjes slinken. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd het brood overlangs doormidden, besmeer met de rest van de olijfolie, beleg de onderste helft met het spinaziemengsel en bestrooi met de feta. Leg de bovenste broodhelft erop. Verpak in aluminiumfolie en leg het op de BBQ. Bak het in 8 minuten om en om goudbruin. Snijd het brood in punten.

Tip: Maak er een volledige maaltijd van door behalve spinazie en feta ook 250 g rulgebakken gehakt tussen het brood te doen. Kruid het gehakt eventueel met een beetje kerriepoeder.

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

5 Reviews

(15 stemmen)
10.99

2 Reviews

(13 stemmen)
7.99
(27 stemmen)
op=op
Vina Temprana Garnacha Rosado 75CL